Curaçao maakt positieve indruk op de Internationale Private wealth Community.

 

Willemstad 1 november 2021Op 25 en 26 oktober heeft het Curaçao International Financial Center (CIFC), als hoofdsponsor van de achtste editie van het Private Wealth Latin America and the Caribbean Forum, Curaçao op een indrukwekkende manier op de kaart gezet. CIFC is een publiek-privaat partnerschap ter bevordering van Curaçao’s internationale financiële dienstensector.

Dit toonaangevende evenement heeft dit jaar in Miami plaatsgevonden en wordt jaarlijks goed bezocht door o.a. de zogenoemde Family Offices, Vermogensbeheerders, Fondsmanagers, Registered Investment Advisors en Private Banken in de regio. De sprekers van het programma bestonden  voornamelijk uit leiders in deze sector uit de Verenigde Staten, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Het evenement is volledig achter gesloten deuren gehouden en kon alleen op uitnodiging worden bezocht door de regionale private wealth community. Dit jaar hebben ruim 275 personen het event bijgewoond.

Curaçao heeft de afgelopen jaren uitzonderlijk hard gewerkt aan het opzetten van een vernieuwd solide en betrouwbaar financieel systeem. Door deze inspanningen is er tijdelijk minder aandacht besteed aan de promotie van ons eiland als een sterke internationale zakenpartner. Dit jaar is hier zonder meer verandering in gebracht. Tijdens dit event heeft een delegatie van maar liefst 12 experts uit de internationale dienstverlening sector Curaçao op de kaart gezet als een aantrekkelijke onshore jurisdictie voor vele  doeleinden. De delegatie bestond uit de financiële instellingen zoals Corpag, Intertrust, HBM Group, TMF, Citco Governance Services, IQEQ, Amicorp, DCSX, alsmede Cinex.

Curaçao:  The Choice for your International Business and Peace of Mind

Dit was het thema waarop, mevrouw Nacha De Jesus, Voorzitster van het Bestuur van de Curaçao International Financial Services Association (”CIFA”), tijdens haar presentatie meteen na de opening van de conferentie voor een volle zaal, is ingegaan. Hierbij is de nadruk gelegd op de financiële dienstverlening mogelijkheden die Curaçao met haar vernieuwde regime te bieden heeft. Curaçao is de thuisbasis van veel toonaangevende financiële instellingen en wordt veelvuldig gebruikt door particuliere investeerders’ vennootschappen, Family Offices, Investerings Fondsen en andere ondernemers uit zowel de EU als Latijns-Amerikaanse landen.

Het binnenkort te verwachten geldende nieuwe vergunningenstelsel alsmede fiscaal voordelige regelingen in de Inkomstenbelasting sfeer om temporary workers, digital nomads, hibernators, startups, scale-ups en overage niche experts aan te trekken is nadrukkelijk voor het voetlicht gebracht, als ook de mogelijkheden om internationale bedrijven met meer daadwerkelijke expertise en substance te ondersteunen. Dit is zeer belangrijk voor internationale ondernemingen en investeerders.

Curaçao heeft een hoog niveau van kennis van de international financiële sector en wij beschikken over een solide juridische en IT-infrastructuur en een state-of-the-art belastingstelsel. Het nieuwe territoriale winstbelastingstelsel biedt in combinatie met wel doordachte substance structuren voor wat betreft de bedrijfsvoering significante stimulansen om internationaal economische activiteiten aan te trekken, met vrijstellingen op buitenlandse winst. Kortom, zaken doen met Curaçao betekent zaken doen in een aantrekkelijke infrastructuur voor internationale investeringen en overige financiele diensten in zijn geheel.

Heel duidelijk is het de delegatie uit Curaçao gelukt een positieve indruk te maken  op de aanwezigen tijdens dit evenement. Er zijn al diverse gesprekken gevoerd met internationale adviseurs en fondsmanagers die dit nieuwe elan blijkbaar erkennen en lijken te omarmen. Het CIFC, in samenwerking met andere strategische belangen organisaties uit Curaçao zal in de toekomst blijven investeren in de promotie/bevordering van Curaçao als een aantrekkelijke partner in de internationale financiële dienstensector.

“men zegt het vaker: built it and they will come. Curacao did and they are coming”.