CIFC persbericht IFA 2019 Panama City

CIFC persbericht IFA 2019 Panama City

Door:             CIFC (Curacao International Financial Center)
Datum:           31 mei 2019
Internationale Financiële sector van Curaçao schittert!

 


De stichting ‘Curaçao International Financial Center(CIFC) heeft met behulp van co-sponsoren CINEX, DCSX, Grant Thornthon, HBM Group, IQEQ, Sadekya, SAI Bank, allen spelers in de internationale financiële dienstensector van Curaçao, wederom de kans gegrepen om zich op het Latijns Amerikaanse congres 2019 van de International Fiscale Association (IFA) te presenteren als een kundige, betrouwbare jurisdictie. Als ‘Gold’ sponsor heeft CIFC Curaçao gepromoot en hebbe de deelnemers genetwerkt met de ca. 500 internationale IFA participanten voornamelijk belastingdeskundige en fiscale juristen uit Zuid Amerika. Noemenswaardig is tevens de ondersteuning genoten van de koninkrijksambassade middels een bezoek van de ambassadeur te Panama, excellentie Dirk Janssen, alsook de aanwezigheid van de voorzitter van het CIFC bestuur, de heer Herman Behr.
Daarnaast is er door de Curaçaose participanten kennis opgedaan over de fiscale benadering wat betreft digitale economische ontwikkelingen (incl, e-commerce, blockchain’s & crypto’s) en de gevolgen van diverse internationale reguleringsafspraken bijvoorbeeld die van de 29 maart j.l. door de minister van Financiën van Curaçao ondertekende Multilateral Instrument (MLI) afspraken om tot harmonisering van bilaterale belastingverdragen te komen en de gevolgen van CRS (Common Reporting Standards) in de praktijk.


Wederom is gebleken dat, middels gezamenlijk optrekken onze internationale financiële dienstverlening op Curaçao op het internationale podium kan schitteren! Daarom is dit tevens een oproep aan bedrijven uit de financiële sector om zich, bij de volgende gelegenheid, aan te melden als co-sponsor voor de STEP LATAM conferentie 17 en 18 oktober te São Paulo, Brazilië. CIFC zal daar wederom als sponsor een stand hebben in de expositiehal (met de respectieve bedrijfslogo’s prominent erop) alsook een 2de editie van het exclusieve evenement ‘Brillant Financial Minds of Curaçao’ ontbijtsessie organiseren waarbij co-sponsoren het recht hebben een aantal (potentiele) relaties uit te nodigen. Voor meer info en de video CIFC IFA2019 Experience: www.cifc-curacao.com
Als we gezamenlijk optrekken is Curaçao onoverwinnelijk!

With cooperation the International Financial sector off Curacao is unbeatable!

Sincerely

Gwido Jansen
Managing Director
CIFC